PIANON IKÄ

 

Lähetä meille pianosi merkki ja sarjanumero alla olevalla kaavakkeella, niin selvitämme pianosi valmistusvuoden, mikäli se luetteloistamme löytyy. Joistakin pianoista iän pystyy selvittämään jopa vuoden tarkkuudella. Toisista saatavilla on vuosihaarukka.

 

PALVELUN HINTA ON 10EUR.

 

Tiedonhaun hinta on 10 euroa. Saat tiedon pianosi valmistusvuodesta sähköpostiisi pdf-liitteenä yhdessä laskun kanssa, jossa on 7 vuorokauden maksuaika. Helppoa!

 

Mikäli emme löydä tietoa valmistusvuodesta, ei haku luonnollisesti maksa sinulle mitään.

 

MISTÄ PIANON MERKKI JA SARJANUMERO LÖYTYVÄT?

 

Merkki löytyy useimmiten pianon etukannesta. Se voi olla kirjoitettu myös pianon runkoon, joka näkyy yläkannen avaamalla.

 

Näistä kohdista pianon sarjanumero useimmiten löytyy.Sarjanumero puolestaan löytyy pianon rungosta, vasaroista ja/tai koskettimistosta. Oheisesta kuvasta löydät yleisimmät sarjanumeroiden paikat. Kuva aukeaa suurempana, kun klikkaat sitä.

 

Sarjanumero voi olla merkitty myös pianon taakse johonkin kohtaan pianon runkoa. Harvinaisissa tapauksissa pianolla ei ole sarjanumeroa.

 

Pianonkoneiston valmistaja on usein eri taho kuin varsinaisen pianon rungon valmistaja (ts. pianomerkki). Siksi myös koneistolla ja koskettimistollakin voi olla omat sarjanumeronsa. Oheisessa kuvassa näkyvät mahdolliset paikat.

 

Jos löydät useampia sarjanumeroita, kerro ne kaikki tilauskaavakkeen lisätiedoissa. Kerro myös mistä kohtaa ne löytyivät, ja mikäli koneiston merkki on näkyvissä, kerro myös se. Näin pianon historiaa on mahdollista jäljittää mahdollisimman tarkasti.

 

Huom! Avaathan pianosta vain ne kannet, joiden toimintamekanismin ymmärrät. Kansien avaaminen on yleensä varsin helppoa, eikä toimenpide vaadi työkalujen käyttöä. Tähän periaatteeseen on kuitenkin poikkeuksia, joten olethan varovainen tai kutsut pianonvirittäjän tarkastamaan sarjanumeron!

 

ENTÄPÄ FLYYGELIT?

 

Flyygelien rakenne on avoimempi kuin pianoissa. Tämän takia sarjanumeron löytäminen on yleensä helppoa kannen avaamalla ja numerosarjaa etsimällä. Toisaalta jos sarjanumero on flyygelissä piilossa, on se sellaisessa paikassa, jonne vain pianonvirittäjän tulee katsoa.

© 2005-2017 Elias Patrikainen. Kaikki oikeudet pidätetään.