Kuva luentohuoneesta

 

ÄÄNI JA VIRE -LUENTO

powered by Linkki Stadin Musakoulun nettisivulle

 

KENELLE SOVELTUU?

Luento soveltuu kaikille musiikista kiinnostuneille ihmisille iästä ja pohjatiedoista riippumatta. Niin musiikin ammattilaisille kuin amatööreillekin.

 

Kesto: 90min

Hinta: 75eur (sis. alv 24%)

Paikka: Ruoholahti, Helsinki

Tarkan osoitteen saat, kun olet ilmoittatunut mukaan.

 

Tasavireisyys on länsimaista musiikkia hallitseva viritysjärjestelmä, jossa kaikki sävelet ja sävellajit kuulostavat tasavertaisilta. On helppo käsittää tasavireisyys musiikissa itsestäänselvyytenä, koska olemme tottuneet siihen.

 

Rondo-lehden artikkeli Ääni ja vire -luennosta.Tasavireisyys edellyttää kuitenkin monimutkaista tasapainottelua äänen peruselementtien kesken, joka johtaa tosiasiallisesti paljon epäpuhtautta sisältävän vireeseen. Ja onpa koko tasavireisyyden olemassaolon oikeutuksestakin taisteltu aikoinaan jopa kirkonkin voimin.

 

Tervetuloa tutustumaan pianonvirittäjän opastamana vireen maailmaan! Luento raottaa verhoa monimutkaisiin tiedostamattomiin laskutoimituksiin, joita aivot tekevät joka hetki analysoidessaan ympäristöä. Koostuuko yksittäinen sävel todella vain yhdestä äänestä? Soiko vaikkapa terssi vireessä eli “puhtaasti”? Vai onko kyse illluusiosta?

 

Voi olla, että luennon jälkeen kuuntelet musiikkia erilaisin korvin. Samalla opit hieman pianonvirittäjien maailmasta. Ohessa Rondo-lehden artikkeli luennosta. Näet artikkelin suurempana klikkaamalla kuvaa.

 

HUOM! Luento käsittelee vireen rakentamisen periaatteita, mutta ei anna sinulle valmiutta virittää pianoa itse.

 

Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella ja sovitaan aika!

 

Voit myös kysyä yhteydenottokaavakkeella kysymyksiä luennosta tai antaa palautetta.

© 2005-2017 Elias Patrikainen. Kaikki oikeudet pidätetään.